Tuesday, August 25, 2009

Rahasia-rahasia

Hatiku, jagalah rahasia cintamu dan
sembunyikanlah rahasia itu dari mereka
yang melihat.

Dan engkau akan memperoleh nasib yang
lebih baik.

Mereka yang mengungkapkan rahasia
dianggap sebagai orang bodoh;
kesunyian dan kerahasiaan sungguh
jauh lebih baik dari orang yang
jatuh cinta.

Nukilan: Khalil Gibran.

6 comments:

  1. berani ko komen cmtu ye?
    ko tu lg jiwang kot..

    sajak tu sekadar sesuatu yg m'gmbrkn rahsia hati aku je..

    ReplyDelete
  2. jiwang ke ape yang aku tulis..
    kau nak aku eja perkataan jiwang ke kat muke kau..sile faham maksud jiwang tu apa okeyyy~~
    gi google cri sajak cinta..
    same ke dgn ak punye..tak kannnn~~~

    menulis sesuatu itu tak bermakna kita sedang brjiwang...cm ko ckp..mggmbrkn rhsia hati..

    btw..i like khalil gibran~

    ReplyDelete
  3. garangnye dia...
    dun get wrong by da word jiwang..we replace it with sentimental.
    much better.

    btw syg, sajak tu khalil gibran yg tulis. xkn ak nk ngaku aku lak yg tulis.
    good girl gone bad tu aku yg tulis..

    ReplyDelete
  4. haaaa sentimental...much better..hehee...yah aku taw die nye karya agak menarek..!!
    best~

    ReplyDelete
  5. tuk ko nnt ak post lg karya dia ye riena..
    ;))

    ReplyDelete