Wednesday, July 29, 2009

"Dia Aku Punya"

Sailang? Propa? What the heck with all these words? Back stabber? Kawan mkn kawan?Sakit hati ke kalau orang yg kita suka kena rampas? Pe la bijak sgt soklan yg aku tny nie?Well, kalau sakit hati pun bkn boleh buat ape. Dia yg kita suka tu bkn hak milik kekal.Dah byk sgt yg aku tgk, aku dgr dari kwn2 aku kes2 yg cmni. This is my personal opinion, yeah, it might hurts you very much and deeply the one that you love falling for your bestie/enemy/friend. But look into that again, love is not something that you can force or coerce. "Kau ckp pandai ar yana, x kena kt kau lagi". Memang. But take things in a optimis way. I think I am okay if someone that I love fall for my friend. Of course, at first everything will be ackward and you will feel uncomfortable with the 'new' relationship. To be honest, it will 'shock' me a bit but I have to accept his not meant for me. And like it or not I have to learn to adapt to the situation. Hati mana tak rasa sakit dan sedih. Bullshit ar kalau tak rasa semua tu.

Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. Mungkin apa yg dia cari x ada kat kita. Ada kat orang lain. Malangnya, orang tu kwn kita sendiri. How to handle it? Nak marah? Sampai bila? Kalau mengamuk pun, dia akan syg kita ke? So biarlah dia tentukan sendiri pilihan dia. Aku pernah rasa di labelkan sbg 'perampas'. Dari sekolah sampai skrg. Masalahnya takde plak aku gn 'jejaka2' yg kononnya dikatakan aku rampas tu. Nak jugak popular cam Fasha Sandha. Ahakz! Whatever that you do, NAWAITU tu penting. Tak salah ngan siapa kita nk berkawan. Kalau dah tau orang tu bf membe kita, rasanya korang paham2 sendiri ar tapi soal hati dan perasaan nie, susah nak ramal. Kalau dah suka jugak cmne? Lu pikir ar sendiri. Kadang2 kita da aim, usha orang tu lama tp tup2 dia suka kt membe kita sendiri. Siapa tak panas kn?Tapi kalau orang tu sekadar anggap kita kawan je, rasanya xde sbb tuk korang nak marah or mengamuk tak tentu pasal. Cemburu tu takpe. Saya seorang yg SANGAT cemburu! Berpada-pada lah. Berfikir dengan bijak dan bertindak dengan cermat pasti selamat.

Like Monica & Brandy said, "The boy is mine". Siapa cepat dia dapat. Tapi kalau suami, tu kes lain ok? Nak try rampas suami aku? Kiss my ass! Kalau ada siapa2 yg terasa pasal isu ni, sorry! Life is too short to waste it, so live life to the max! Kalau jodoh tak ke mana...paling jauh pun UiTM Puncak Alam. Hahahahaha.. ;))


M goin back tomorrow. Joining Selangor Music Festival as volunteer. Again. Ada can masuk paper lagi tak agak2 kali ni ek? Haha. Listening to Up by the saturdays cause I miss someone. Thanks to 'YOU'. Im lovin' da song. "Up to the 'situasi' ". Double meaning. Get into it.

2 comments:

  1. xkre..husband ke bf ke..dun try to steal wut is mine k??hahahaha

    ReplyDelete